Voorjaarswerk deel 2

Het jaar begon dit jaar vroeg. Voor 1 april zaten vrijwel alle bieten en uien in de grond in onze regio. Onze eigen uien hebben we op 27 maart onder goede omstandigheden kunnen zaaien.
Ook met het zetten van de aardappelen waren we vroeg begonnen dit jaar, maar uiteindelijk was het toch nog 21 april toen de laatste eigen aardappelen de grond in gingen. Voor een deel kwam dit omdat we dit jaar meerdere partijen pootgoed terug moesten sturen wegens kwaliteitsproblemen en voor een deel door de regen die tussendoor gevallen is.
Momenteel (begin mei) is het te nat om de aardappelruggen aan te frezen. Gelukkig geldt dit alleen voor de klei, want op de zandpercelen hebben we de aardappelen tijdens het zetten ook meteen aangeaard. De Premieres en de Zorba s komen nu net uit. Door de kou heeft dit dus nog best lang geduurd, want ze waren op 21 en 22 maart al geplant.

Bij dit bericht ziet u fotos van het klaarrijden van het uienland, het zaaien van de uien door Loonbedrijf van Wijgerden en het zetten van de aardappelen op de klei.

En tenslotte nog een foto van onze nieuwe medewerker Ramon Verboom. Ramon is bij ons komen werken in maart. Hij volgt Peter de Lint op, die voor zichzelf is gaan werken als zzp-er. Via deze weg willen wij Peter bedanken voor de fijne samenwerking die we de afgelopen drie jaren hebben gehad.


Adres

Landbouwbedrijf Oomen
adres Kerklaan 15
4944 VA Raamsdonk
telefoon 0162 - 515 262
fax 0162 - 693 937
email info@oomenlandbouw.nl

Nieuws