Najaarswerkzaamheden

Nu is de oogst van de herfstgewassen op ons bedrijf echt begonnen. We hebben de eerste suikerbieten gerooid en daar is ondertussen al suiker van gemaakt. We beginnen dan met percelen waar het later in de herfst te nat kan zijn om te rooien. De opbrengst van deze bieten in tonnen was goed, maar het suikergehalte viel helaas tegen. Hopelijk zorgen de koude nachten en het verder afrijpen van de gewassen ervoor dat de suikergehalte in de rest van de bieten er beter uitziet.

Met de uienoogst zijn we bijna klaar. Afgelopen week hebben we een gedeelte van onze uien in een opslag schuur gereden om van de winter te kunnen leveren. Een ander gedeelte hebben we op het perceel overgeladen op vrachtautos die ze gelijk naar onze klant brengt.

Het grootste gewas op ons bedrijf is aardappelen. De vroege aardappelen zijn al enkele weken geoogst en nu beginnen we met de aardappelen die we opslaan om later te leveren. We hebben de victorias geoogst die telen we voor Nedato en worden onder andere bij Albert Heijn verkocht. Binnenkort beginnen we aan de Agrias die worden gebruikt om friet van te maken. Op dit moment ziet het weerbericht er goed uit, dus proberen we daar zo goed mogelijk gebruik van te maken.


Adres

Landbouwbedrijf Oomen
adres Kerklaan 15
4944 VA Raamsdonk
telefoon 0162 - 515 262
fax 0162 - 693 937
email info@oomenlandbouw.nl

Nieuws