Eindejaarswerk

Nèt voor 1 december hebben we de moeizame aardappeloogst afgerond. Uiteindelijk is circa 2 hectare in de grond blijven zitten. Het is eigenlijk boven verwachting dat er niet meer aardappelen in de grond zijn blijven zitten. We hebben wel veel extra kosten gemaakt en een deel van de aardappelen zijn direct verwerkt omdat er rot in zat, maar we hebben ze in ieder geval wel geoogst.

Deze week gaan we de laatste 10 hectare bieten van oogst 2013 binnen halen. De laatste partij suikerbieten zal pas in januari 2014 tot suiker verwerkt worden. Om te voorkomen dat de bieten in het land bevriezen worden ze nu gerooid. We kunnen nu ook onder goede omstandigheden het perceel ploegen voor het volgend seizoen. Als de bieten gerooid zijn dekken we deze af met een speciale doek die voorkomt dat ze nat worden, maar toch ademt. Als het harder zou gaan vriezen trekken we er nog een doek overheen om te voorkomen dat de bieten bevriezen.

Het overige najaarswerk is ook bijna afgerond. De wintertarwe is bijna allemaal gezaaid en de laatste percelen worden geploegd. Zo komt het eind van een enerverend jaar al weer snel in zicht. Tijd om de balans op te maken, maar ook om vooruit te kijken waar we kunnen verbeteren om het een volgende keer nog beter te doen…….

Adres

Landbouwbedrijf Oomen
adres Kerklaan 15
4944 VA Raamsdonk
telefoon 0162 - 515 262
fax 0162 - 693 937
email info@oomenlandbouw.nl

Nieuws